16.02.2013 SIGNAL BIDRAGER SOM KULTURKNUSER

Skærmbillede 2013-02-16 kl. 16.27.57

’Kulturknuserne’ er en nyt program, der hver fredag klokken 10.03-11.00 på P1 giver konstruktive, kærlige og kritiske klaps til kulturlivet. Lasse Marker er vært, og med sig i studiet har han et panel, der knuser kulturlivets udfordringer, mens nye bud på løsninger flyver gennem luften.

Fredag den 8. februar var der premiere på ’Kulturknuserne’. I en uhøjtidelig tone og med et glimt i øjet bliver kulturlivets aktuelle udfordringer vendt på hovedet. Sammen med en bred bruttotrup af paneldeltagere diskuterer tre personligheder, med en viden om kultur, sig frem til løsninger inden for programmets aktuelle emner.

Kvindemord, forlagskrise og fitness-skader
Programmets fokus spænder over et bredt kulturbegreb. Det er ikke blot kunst, musik og litteratur. Det er også tendenser og udfordringer i samfundet. I det første program kommer Lasse Marker og panelet rundt om så forskelligartede emner som udstillingen på Politimuseet om myrdede kvinder, den tiltagende krise hos bogforlagene og de træningsskader, som kan være bagsiden af fitness-bølgen.

Frederik Strand, museumsleder for Politimuseet, har længe været tavs, efter at museet på grund af kritik fjernede udstillingen af 12 myrdede kvinder. Han er med over telefon, når kulturknuserne hjælper ham med et godt råd til, hvad hans næste provokerende udstilling skal være. Stig Andersen, der er direktør for Gyldendal, får hjælp til at knuse forlagenes krise. Og endelig bliver, der givet et godt råd til fitness-centrene om, hvordan de kan sænke antallet af træningsskader, som lige nu ruller ind over Danmark.

“Kulturlivet hænger alt for ofte fast i deres gamle ideer, når de skal løse deres nye udfordringer. I ‘Kulturknuserne’ har vi derfor forbud mod vanetænkning, når jeg sammen med et dygtigt panel bestående af tre kulturknusere kommer med forslag til kulturlivet om, hvordan de løser deres hovedpiner,” siger vært på programmet Lasse Marker.

Lytternes bidrag – og praktikantens
Lytterne kan skrive til programmet via Facebook, hvor de kan komme med forslag til løsninger. De kan også skrive ind med problemer, som de gerne vil have, at kulturknuserne prøver at finde løsninger på i næste uges program. Hvis panelet ikke leverer varen, bliver der åbnet for mikrofonen til praktikanten Emil, der kan komme panelet til undsætning.

“Der er masser af programmer, der debatterer og problematiserer de udfordringer, der er inden for kulturlivet. Men jeg synes afgjort, at der mangler et program, hvor paneldeltagerne går direkte i løsningsmode. Det har vi fra på fredag,” siger Lasse Marker.

Paneldeltagerne
Medlemmerne i panelet har alle en viden om kultur fra meget forskellige perspektiver.   De er iværksættere, erhvervskonsulenter, PR-folk, nuværende og tidligere erhvervsledere. Det er folk, der har en erfaringsmæssig og faglig baggrund at tale ud fra, men ingen af dem er udøvende kunstnere. Her er panelet:

Henrik Palle, Politiken.
Filip Lau, erhvervskonsulent Red Associates.
Birgitte Fredsby, We Love People. Tidligere ansat som kanalchef for børne-tv.
Susanne Kirsten Larsen, tidligere SAS direktør og nu bestyrelsesmedlem i flere bestyrelser.
Malene Lei Raben, advokat.
Lærke Hein. Ejer af Karrierebar og planlægger bl.a. maratonløb i Palæstina for fri bevægelighed.
Niels Jørgensen. Direktør for IO-Interactive.
Flemming Poulfelt. Professor i ledelse og strategi CBS
Gitte Andersen. Direktør arkitektfirmaet Signal
Rasmus Heide. Dansk filminstruktør, manuskriptforfatter og producer. Har bl.a. instrueret og skrevet filmene Blå Mænd i 2008 og Julefrokosten i 2009. Aktuel med filmen ”Alle for to”.
Flemming Østergaard. Tidl. bestyrelsesformand for Parken Sport og Entertainment
Nikolaj Nyholm. IT-Iværksætter. Partner i Sunstone Capital
Ellie Jokar, aktuel i satireprogrammet ”Det slører stadig”.

 

Hvornår?

Kulturknuserne sendes fredage kl. 10:03-11 på P1.

Det er et live-program, men de første 2-3 udsendelser optager vi på forhånd – indtil jeg er tryg ved konceptet og teknikken.

By Signal admin.